Cestovní ruch ve Zlínském kraji - nové trendy

Konference „Cestovní ruch ve Zlínském kraji 2024“ proběhla v otrokovické Besedě s účastí 140 odborníků, zástupců měst a organizací. Hlavními tématy byly nové trendy a vývoj turismu v regionu. Prezentovány byly novinky v turistických projektech a diskutovaly se nároky návštěvníků.


V úterý 27. února se v prostorách otrokovické Besedy konala konference „Cestovní ruch ve Zlínském kraji 2024“. Tato akce přilákala více než 140 odborníků z oblasti cestovního ruchu, zástupců organizací, představitelů měst a obcí, médií a korporátu. Hlavními tématy konference byly nové trendy a vývoj turismu v regionu, ale také požadavky návštěvníků.

Konferenci zahájili náměstek člena vlády Jan Fluxa, hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub a místostarosta hostitelského města Otrokovice Petr Ťopek. Jejich úvody byly zaměřeny na ekonomický potenciál cestovního ruchu a na význam destinačních společností v rámci České republiky.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, která konferenci pořádala, představila čtyři klíčové novinky, které byly otevřeny v loňském roce nebo jsou naplánované na tento rok. Mezi ně patří revitalizace areálu lázeňství, výstavba informačního centra nebo vytvoření nových turistických produktů pro region.

Odborný program konference zahrnoval řadu odborných přednášek a panelových diskusí. Například ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zuzana Vojtová představila plány Centrály do dalších let nebo Petr Janeček z Institutu turismu agentury CzechTourism se zaměřil na statistická čísla v cestovním ruchu ve Zlínském kraji v kontextu ostatních krajů. Na konferenci nechybělo ani představení nových trendů na sociálních sítích nebo prezentace turistického produktu Baťův region.

Náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub zhodnotil konferenci jako velmi pozitivní a přínosnou pro další rozvoj cestovního ruchu v regionu. Úkolem Zlínského kraje a Centrály cestovního ruchu Východní Moravy je podle něj propojovat jednotlivé aktéry cestovního ruchu a zároveň vytvářet co nejlepší podmínky pro propagaci a růst turistické destinace.

Mezi novinky otevřené v roce 2023 nebo připravované na rok 2024 patří například expozice „Tragédie na Ploštině“ v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně, brána Pusteven v Prostřední Bečvě, Sluneční lázně Luhačovice nebo Klenotnice Velké Moravy v Modré. Tyto projekty ukazují, že Zlínský kraj má co nabídnout návštěvníkům a svoji turistickou destinaci dokáže prezentovat v atraktivní a moderní podobě.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024