Poslední aktualizace


AI: Jarošovy Vize pro Zlínský Kraj a Lekce z Texasu

Rozhovor s radním Zlínského kraje Jiřím Jarošem se týkal potenciálu umělé inteligence a jejího využití v rozličných oborech. Jaroš zdůraznil roli, kterou AI hraje ve zdravotnictví, vzdělávání i bezpečnosti. Diskutoval o cestě Texasu k technologickému centru a jak by tento model mohl sloužit jako inspirace pro Zlínský kraj.

0

Zlínské tržiště v novém kabátě - víkendové programy, nevídané akce

Nově zrekonstruované tržiště v Zlíně, i přes nepříznivé počasí, hodnotí duben úspěšně. Plánuje přitahovat lidi víkendovými programy a přináší nový koncept tržiště s mimořádnými akcemi. Od 30. května tržiště rozšíří nabídku v rámci zlínského filmového festivalu.

0

Opravy silnic zkomplikují život ve Zlíně

V létě roku 2024 dojde v Zlíně k částečnému uzavření třídy Tomáše Bati a části ulice Osvoboditelů. Značně omezen bude i průjezd kolem Kudlovské přehrady. Navzdory plánovanému provádění oprav v době prázdninového poklesu silničního provozu se očekávají komplikace.

0

Ester Vohradská (Před 2 dny)

Den otevřených dveří na Zámku Litenčice

Podstatzští Thonsern vysadili nestandardní plodinu – vinohrad – u svého zámku Litenčice. S produkcí však nečekají na první hrozny, ale již loni vyráběli suché jablko cider, které prodávají pod značkou Apple Deer. Nabízí je v kavárně Velo Café v Kroměříži nebo v místním obchodě. Zámek Litenčice se navíc postupně rekonstruuje a jedno z jeho křídel slouží jako zázemí pro zemědělství a lesnictví.

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)

Z Kudlovské přehrady udělá Zlín rekreační ráj

Městská rada Zlína plánuje revitalizaci Kudlovské přehrady a její transformaci na rekreační zónu. Prvními kroky budou odstranění lodi Běrka a vyčištění dna přehrady z osmi metrů bahna. Navrhuje se zde také vybudování plovoucích lázní.

0

Adam Wágner (Před 4 dny)

Nová porodnice za 1.4 miliardy korun nabídne domácí komfort

Studie pro novou porodnici v Zlíně je kompletní, stavba by měla začít příští rok a skončit do dvou let. Nový pavilon, stojící 1,4 miliardy korun, bude nabízet maminkám komfort domácího prostředí i špičkovou zdravotní péči. Financování bude

0

Miroslav Pucholt (Před 5 dny)

Náhrobky z 13. století objeveny v Uherském Hradišti

Archeologický výzkum Slováckého muzea v Uherském Hradišti odhalil náhrobky z mladších pohřbů u kostela. Původní prostor sloužil jako hřbitov od 13. století do roku 1784.

0

Lenka Hubingerová (Před 5 dny)

Historická auta, holubi míru a svatohostýnské požehnání: Poutní slavnost plná překvapení!

21. května 2024 se koná poutní slavnost "Morava 2024" na Svatém Hostýně, spojená se soutěží elegance historických vozidel a požehnáním auto a moto veteránům. Program zahrnuje mši svatou za mír, vystoupení sborů, vypuštění holubic míru a výstavu dřevorytu Svatého Kryštofa.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)

Kulinářský svátek světových chutí ovládne Holešov!

Food Day Festival v Holešově slibuje nezapomenutelný zážitek plný světových kulinářských specialit. Návštěvníci budou moci ochutnat tradiční italské těstoviny, exotické asijské pokrmy nebo oblíbené burgery. Vstupné činí 65,- Kč, pro děti do 6 let zdarma. Festival proběhne zítra 11.5. 2024.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Nutrií ve Zlíně přibývá - nekrmte je!

V zaplavených oblastech kolem zlínské řeky Dřevnice vzrostl počet nutrií. K jejich regulaci musela být povolána firma z Čech, neboť ve Zlíně chybí expert. Nutrie nejsou pro lidi nebezpečné, ale mohou poškodit komunikace a kabely.

0

Miroslav Pucholt (Před týdnem)

Nárůst daně z nemovitosti pro podnikatele rozvířil vody

Město Zlín zaznamenalo významné zvýšení daně z nemovitosti, které překvapilo mnoho obyvatel města. Koeficienty, na základě kterých se daně vypočítávají, byly zvýšeny, což vedlo k výraznému nárůstu daní. Zvýšené daně pramení z potřeby financování veřejných služeb.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Slovácké vinice v krizi - mrazy zničily až 100% úrody

Vinaři na Slovácku čelí následkům nízkých teplot, které oslabily vinice a způsobily ztrátu úrody. Vinař Zbyněk Vaďura z Polešovic hlásí ztráty okolo 50 %, zatímco v Kudlovicích bylo zničeno 100 % úrody. Situace vyžaduje značné úsilí na obnovu vinic.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)

Gastronomický festival - zábava pro celou rodinu!

Na gastronomickém festivalu návštěvníky čeká světová směs chutí od amerických klasik po exotické speciality. Nabídka zahrne mimo jiné mexické, španělské a egyptské pokrmy.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)

Fryštát zavádí a poplatky za parkování, omezuje dopravu

Fryštát zavedl poplatky za parkování ve středu města a otevřel nové parkoviště u smuteční síně s nižší sazbou. Tím chce město zmírnit dopravní zácpu. Také zavedlo parkovací karty a omezení rychlosti na 30 km/h v centru města.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)

Obnova radnice podle 100letého návrhu

Obnovuje se radnice navržená Františkem Lýdií Gahurou. Nové barevné řešení fasády bude světle béžové, což odpovídá původnímu vzhledu. Součástí rekonstrukce bude i obnova kamenných prvků.

0

Jiří Padevěd (Před týdnem)