Klíčový semafor v Otrokovicích opět mimo provoz. Městu hrozí dopravní kolaps!

0

dopravní křižovatka, semafory, dopravní komplikace, hudební festival, alternativní trasy, blog, blogall


Dopravní křižovatka ulic Nadjezd a Komenského v Otrokovicích má opět nefunkční semafory, což způsobuje dopravní komplikace a zácpy. Situaci komplikuje i nadcházející hudební festival, který přiláká mnoho návštěvníků.

Křižovatka ulic Nadjezd a Komenského, jedno z klíčových dopravních uzlů ve městě, se opět potýká s nefunkčními semafory. Situace ztěžuje dopravu, což přináší řadu problémů jak pro místní obyvatele, tak pro projíždějící řidiče. Tento stav dočasně zkomplikuje cestování v této oblasti.

„Očekáváme zvýšenou dopravu a komplikace v podobě tvorby kolon. Pokud je to možné, měli by se lidé křižovatce vyhnout,“ varovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová. Technické problémy s semafory na této křižovatce byly zaznamenány již několikrát a poslední výpadek došlo před týdnem. Běžná oprava nevedla k úspěchu, a proto bude nutné přistoupit k větší rekonstrukci, která začne až v pondělí.

Řidiči, kteří plánují projíždět městem během víkendu nebo dnes, by se měli připravit na možné zdržení. Křižovatka spojuje hlavní dopravní tahy z Tlumačova, dálniční exit od Brna, přístupy k firmě Continental Barum a dopravu směrem do centra Otrokovic. Při nefunkčních semaforech je obtížné dostat se na hlavní silnici z vedlejších ulic, což může vést k dopravním zácpám.

„Je pravděpodobné, že v případě větších komplikací a v dopravních špičkách budeme dopravu na křižovatce řídit,“ uvedl mluvčí krajské policie Petr Jaroš. Dopravní situace může být ztížena také konáním hudebního festivalu Léo Pléo Fest, který přiláká tisíce návštěvníků. Návštěvníci z okolních oblastí, jako je Zlín či Uherské Hradiště, jsou doporučeni využít alternativní trasu po ulici Objízdná a třídy T. Bati, aby se vyhnuli nefungující křižovatce.

Také řidiči přijíždějící od Kroměříže by měli volit hlavní silnici místo dálnice, aby se dostali do cíle bez výrazných zpoždění.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář