Beskydská magistrála láká na běžecké trasy!

0

Rolbař Igor Levč, běžecké trasy, Valašsko, zimní aktivity, údržba tras, blog, region24, zdravetrendy


Rolbař Igor Levč se stará o běžecké trasy na Valašsku, kde se sportovní zimní aktivity stávají stále populárnějšími. Valašsko láká běžkaře svými horskými panoramaty, spojením přírody s tradiční kulturou a gastronomií. Údržba tras je náročná, ale Igor se zaníceně snaží zajistit nejlepší podmínky pro sportovce a turisty.

V posledních letech vzkvétá zájem o sportovní zimní aktivity, mezi něž bezesporu patří běžecké lyžování. A kde jinde v České republice bychom hledali lepší místo než na Valašsku, kde jsou ideální podmínky pro tuto krásnou zimní zábavu. Jedním z míst, které běžkaře lákají, je Valašská magistrála a jejich úžasné tratě přes nádherné horské panoramata.

Jedním z klíčových lidí, kteří se o tyto tratě starají, je rolbař Igor Levč. Ten svoji životní energii věnuje tomu, aby běžkaři mohli užívat dobrých podmínek i napojení na tradiční kulturu a gastronomii Valašska. A o čem je vlastně tato zábava a jaký je život zkušeného rolbaře? Pojďme se na to podívat zblízka.

Igor Levč působí na Valašsku již řadu let a měl tak možnost sledovat měnící se trendy v horách. Podle něj je běžecké lyžování záležitostí mnohem dostupnější a masovější než dříve, což je dáno také tím, že mnoho lidí hledá únik ze svých každodenních povinností a shonu ve městech. Láká je především spojení přírodních krás s tradiční valašskou kulturou a gastronomií. Díky tomu si užívají nejen sportovních výkonů v nádherném prostředí, ale také ochutnávky místních lahůdek a prohlídky tradičních dřevěných usedlostí a chalup.

Úprava běžeckých tratí je poměrně náročná práce, která vyžaduje trpělivost, zápal pro věc a také spoustu času najednou stráveného v rolbě. Igor se o tyto tratě stará s láskou a pečlivostí, aby byly vždy v co nejlepším stavu a aby se lidé mohli bezpečně pohybovat po nich. Musí je pravidelně upravovat, porovnávat info v rámci počasí a často jezdí i v noci, aby zde byly stopy dobře udržované.

Udržování kvality tras ovšem čelí i potížím, jako je bezohledný chování některých návštěvníků nebo soukromých zadavatelů provádějících lesní práce. Igor nicméně vytrvale usiluje o dobré vztahy s ostatními stranami a upozorňuje na to, aby běžecké trasy zůstávaly nedotčené a že jejich údržba stojí nejenom úsilí dobrovolníků, ale také finanční prostředky.

Skutečnost, že mnoho lidí z různých koutů České republiky, i zahraničí, hledá právě Valašsko jako cíl svých běžeckých lyžařských výletů, dokazuje, že tradiční kultura, gastronomie a přírodní krása tohoto regionu skvěle fungují jako lákadlo. A právě tomu napomáhá rolbař Igor a lidé jako on, kteří svoji práci dělají s nadšením a otevřeným srdcem pro věc.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář