Zlínská zoo slaví: Tygří mládě roste a prospívá

Zlínská zoologická zahrada ohlásila narození tří mláďat tygra ussurijského, z nichž jedno ve dvou měsících prospívá. Zdravotní stav mláděte byl potvrzen teprve nedávno. Sameček zůstává s matkou v zázemí, kde ho můžete sledovat přes kamery.


Zlínská zoologická zahrada se může pochlubit novým a vzácným přírůstkem do rodiny tygrů ussurijských, známých též jako tygři sibiřští. Začátkem června se zde narodilo tři mláďata, z nichž jedno teď, ve věku dvou měsíců, slaví zdatné zdraví a vitalitu. Zoo však nechala veřejnost čekat na potvrzení, zda bude mládě v pořádku, než se rozhodla tuto radostnou zprávu sdělit.

Čiperný sameček tygra tráví většinu času s matkou v chovatelském zázemí, kde může být pod neustálým dohledem pečovatelů prostřednictvím kamer v porodním boxu. Ošetřovatelé tak mohou sledovat jeho vývoj v reálném čase. A i když tygřice chodí každý den do venkovního výběhu, její mládě zůstává bezpečně uvnitř.

Pro návštěvníky připravila zoo speciální možnost pozorovat mládě díky obrazovkám umístěným u expozice tygrů. „Naše záběry z vnitřního boxu jsou přenášeny každý den od 9 do 16 hodin, takže návštěvníci mají možnost vidět, jak si tygří rodina užívá svůj prostor,“ uvedla vedoucí marketingu Romana Mikešová. Pokud vše půjde podle plánu, vydá se malý tygřík na první procházku do venkovního výběhu až na konci července.

Tygřice Tanja, která se stala matkou již několikrát, porodila tentokrát tři mláďata. Otec malého tygřího pokladu je samec Boatsman, kterého zlínská zoo získala z Estonska. Tento nový přírůstek je pro zoologickou zahradu nejenom důkazem úspěšného chovu, ale také dalším krokem k ochraně tohoto ohroženého druhu.

Zveme všechny milovníky zvířat a přírody, aby si nenechali ujít příležitost sledovat růst a vývoj tohoto malého tygra a rozšířili tak své znalosti o těchto fascinujících tvorech. Zlínská zoo se těší na vaši návštěvu a společné sdílení těchto vzácných okamžiků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy