Pátrání po ztracené houbařce skončilo šťastně

ZLÍNSKO: Neodcházejte od skupiny, noste mobilní telefon.




Šťastný konec mělo včerejší pátrání po pohřešované seniorce z Napajedel, která odešla se svou rodinou do lesa u Zlína na houby, ale po nějaké době se jim ztratila z dohledu. Rodina ji v lese hledala asi tři hodiny, ale bohužel neúspěšně. Kolem půl druhé proto zavolali na linku tísňového volání policie.

Po ztracené ženě začali pátrat policisté ze Zlína a z Fryštáku. Do akce se zapojilo také několik kriminalistů a policejní psovodi. Žena u sebe neměla mobilní telefon, což celou situaci zhoršilo. Navíc bylo jasné, že se brzy začne stmívat a v noci bude pátrání o mnoho složitější. Operační důstojník požádal o využití policejního vrtulníku, krátce před třetí hodinou odpoledne se tak do pátrání zapojili také policisté z letecké služby, kteří ze vzduchu propátrávali území v okolí Mladcové, Rackové, Lechotic a Mysločovic.

Patnáct minut po třetí hodině přišla šťastná zpráva. Ženu vypátrala jedna z hlídek z místního obvodního oddělení u Zboženských rybníků ve Zlíně – Prštném. Byla v pořádku. Vysvětlila, že v lese nemohla najít cestu zpět.





! Pokud jdete se skupinou dalších lidí do lesa, který neznáte, nikdy se od skupiny neodpojujte a zůstaňte na dohled.

! VŽDYCKY je důležité mít u sebe NABITÝ mobilní telefon!









17. října 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy