Místo záchrany úspor o ně přišla

ZLÍNSKO: O více než milion ji připravil údajný bankéř.




Během pár hodin přišla osmačtyřicetiletá žena ze Zlínska o více než milion korun po komunikaci s údajným bankéřem. Velmi schopný manipulátor ji dokázal přesvědčit o tom, že její peníze jsou v bezprostředním ohrožení a protože měla žena na svých bankovních účtech nemalé částky, po komunikaci s několika údajnými bankéři převedla dle pokynů peníze na údajně rezervní účty, které jí měly úspory zachránit. Bohužel opak se stal pravdou a o peníze přišla.

Bankéř využil jednu z nejnovějších legend. Ženě řekl, že někdo předložil její doklad totožnosti a požádal o půjčku na její jméno. Sdělil jí i číslo jejího občanského průkazu. To ženu zmátlo a věřila, že skutečně hovoří s bankéřem, který zná její osobní údaje. Sice jí bylo podezřelé, že měla peníze poslat hned na šest účtů, nikoli na jeden, ale muž na telefonu měl odpověď na každou její otázku a reagoval pohotově a rychle, takže ztratila obezřetnost. Celkově přišla o 1 046 800 korun.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Pachateli hrozí v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody na dva až osm let.















3. září 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy