DSZO zavádí e-platby, chystá integraci se Zetkou

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) zavádí elektronické platební metody, jako je aplikace Fairtiq a vlastní e-shop pro nákup jízdenek. DSZO také zachovává papírové jízdenky.


Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) pokračuje v inovacích a přizpůsobuje se moderním elektronickým trendům při úhradách jízdného. 'Postupně zařazujeme elektronické platební metody do naší nabídky,' uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. 'Zdá se, že v budoucnu bude využívání elektronických plateb v dopravě převažovat. Současně ale zachováváme i papírové jízdní doklady pro konzervativnější cestující, takže každý si může vybrat,' dodal.

Jednou z největších výhod nové aplikace Fairtiq je její jednoduchost. Cestující po aktivaci aplikace jednoduše přejede prstem po displeji telefonu při nástupu a vystupu. Vše ostatní, včetně platby, zařídí inteligentní systém, který navíc vybere nejvýhodnější tarif.

Od srpna DSZO spouští také vlastní e-shop pro nákup časových jízdních dokladů na elektronické nosiče, jako jsou bankovní karty. 'Na konci roku pak plánujeme nabídnout možnost zakoupení jízdního dokladu pomocí terminálů ve vozidlech. Ceny zůstanou stejné jako v současných přepravních podmínkách, protože tyto služby budeme zajišťovat sami bez poplatků třetím stranám,' vysvětlil Kocháň.

Dopravní podnik již před několika lety zavedl SMS jízdenky. V roce 2023 si je ve Zlíně a Otrokovicích koupilo přes 350 tisíc lidí, což představuje dvanáct procent z celkového počtu cestujících. 'Ukázalo se, že SMS jízdenky mají svůj okruh zákazníků, kteří jim dávají přednost, i přesto, že jsou o něco dražší,' poznamenal Kocháň.

DSZO rovněž nabízí možnost úhrady jízdného prostřednictvím aplikace DoKapsy, přičemž ceny jsou stejné jako za SMS jízdenky. V loňském roce se přes tuto aplikaci prodalo 25 tisíc jízdenek.

Od začátku příštího roku by se měla zlínská a kroměřížská hromadná doprava připojit do integrovaného systému dopravy v regionu, což umožní využívání krajské karty Zetka. 'Tímto krokem chceme cestujícím nabídnout ještě větší pohodlí a flexibilitu při cestování,' uzavřel Kocháň.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy