Chtěl tipy na výhry sportovních utkání

ZLÍNSKO: Nevyhrál, zato přišel o téměř půl milionu.




Ze spáchání trestného činu podvod obvinili policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně teprve dvaadvacetiletého muže z Ústeckého kraje, který podvedl sedmadvacetiletého zájemce o tipy na sportovní sázky tím, že z něj vylákal téměř půl milionu korun, aniž by mu vyplatil slíbenou výhru. V těchto dnech již spisový materiál s návrhem na podání obžaloby proti obviněnému muži míří k soudu. Za podvod může čtyřikrát trestaný recidivista strávit až pět let za mřížemi.

Na sociální síti narazil sedmadvacetiletý muž na osobu, která nabízela tipy na jisté výhry sportovních utkání. Koncem loňského roku mu tato osoba nabídla jistotu velké výhry nespecifikovaného zápasu, přičemž požadovala zaslání 50 tisíc, které následně na tento konkrétní zápas vsadí. Výhra potom měla činit více než 2 miliony korun. Domluvili se, muž peníze poslal, ale výhry se nikdy nedočkal. Naopak po něm tipař chtěl pod záminkou vyplacení vyhraných peněz poplatky za vsazení a zprostředkování. V porovnání s výhrou se v očích muže jednalo o zanedbatelné částky. Celkem mu v průběhu dvou měsíců poslal téměř půl milionu korun v několika splátkách od 5 do 50 tisíc, než si uvědomil, že výhru zřejmě nikdy neuvidí a podal trestní oznámení.

Kriminalisté muže poskytující tipy po několika týdnech odhalili, zjistili, že to není jeho první provinění proti zákonu, jelikož měl v rejstříku trestů za podvody již čtyři záznamy, přičemž naposledy byl odsouzen v polovině loňského roku. Při výslechu nejprve tvrdil, že si nic nepamatuje, ale nakonec se ke svému jednání přiznal s tím, že zmiňovaný výherní tiket zfalšoval a většinu peněz, které mu muž posílal, opět prosázel.











26. září 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy