Zubožený pes v Uherském Hradišti zachráněn

V Uherském Hradišti objevili podvyživeného psa uvězněného v bytě. Policie s pomocí hasičů ho zachránila. Místní skupina mu poskytuje péči a hledá nový domov. Policisté zjišťují, kdo je zodpovědný za týrání zvířete.


Jedna žena ze sídliště Štěpnice zavolala policii, když si všimla amerického staforda na parapetu okna a ukazovalo se, že je ve špatném zdravotním stavu. Pes byl natolik vychrtlý, že mu lezla žebra. To byl začátek šokujícího případu týrání zvířat, který otřásl městem.

Hlídka se okamžitě vydala na místo činu a našli byt, ve kterém pes trpěl. Podle starosty Uherského Hradiště Stanislava Blahy nebyl byt označen jmenovkou, ale zápach z něj byl tak silný, že i přes zavřené dveře bylo jasné, že se uvnitř něco děje. Když na zvonek nikdo nereagoval a sousedé neměli tušení, kdo v bytě žije, rozhodli se strážníci přivolat na pomoc hasiče. Díky výsuvnému žebříku se jim podařilo vstoupit do bytu a psa odchytit.

Poté se pes dostal do péče veterinární lékařky Karolíny Turčinkové, která prohlásila, že pes byl velmi podvyživený a pravděpodobně byl více než měsíc bez běžného přísunu potravy. Veterinářka také poděkovala obyvatelům za jejich vnímavost a pomoci policie a hasičů, která pravděpodobně psu zachránila život.

Ve středu večer hovořily zprávy lidí ze skupiny Nalezení psi Uherské Hradiště o tom, jak se zlepšuje stav psa, který nyní dostává 24hodinovou péči. Pes na kříži už nehubne, ale stále má málo energie. Přesto už se sám vyčůrá a vykaká, i když zbytek dne nejraději prospí. Jako jídlo dostává zvláštní stravu, která mu pomáhá obnovit energii a zotavit se.

Nejdůležitější otázkou nyní je, kdo je zodpovědný za týrání psa. Městští policisté zjistili z databáze, kdo je nájemce, a kontaktovali ho. Nájemce zřejmě netušil o neštěstí svého psa a tvrdil, že věděl, že pes je v bytě uvězněn. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy