Zlínské tržiště ožívá: Farmářské trhy lákají návštěvníky

Tržiště Pod Kaštany ve Zlíně hledá po loňské stamilionové rekonstrukci nový život a návštěvnost. Město plánuje oživit prostor tradičními i tematickými akcemi a spojit je se známými festivaly konanými ve Zlíně. Oficiální zahájení druhé sezony proběhne v dubnu.


Ve zlínském centru se nachází ožívající tržiště Pod Kaštany, které po loňské rekonstrukci za zhruba sto milionů korun hledá svůj nový život a návštěvnost. Přestože tržiště bylo od ledna uzavřeno kvůli nepřízni počasí a malému zájmu prodejců, první letošní farmářské trhy v březnu přilákaly desítky prodejců a stovky zákazníků. Kromě tradičního sortimentu jako ovoce, zelenina či rukodělné výrobky, prodejci nabízeli i květiny, bylinné sirupy nebo velikonoční produkty.

Město plánuje oživit prostor tradičními i tematickými akcemi a spojit je se známými festivaly konanými ve Zlíně, jako Zlín Žije či Filmový festival. Patří sem například bleší trhy, velikonoční jarmark nebo gastronomické večery. Cílem radnice je přilákat nejen místní obyvatele, ale i návštěvníky z okolních měst a regionů.

Podle mluvčího radnice Tomáše Melzera chce město vsadit na dvojnásobek mimořádných akcí, které mají přivést návštěvníky do centra města. Již v lednu loňského roku začal zkušební provoz, ale zatímco prodejci si stále zvykají na novou podobu tržiště, primátor Zlína Jiří Korec (ANO) vyjádřil nespokojenost s dosavadním oživením tržiště.

Oficiální zahájení druhé sezony proběhne v dubnu. Mimo standardního prodeje na tržišti se plánuje více než šedesát prodejních míst, s dalšími až třiceti místy v případě rozšíření tržiště směrem k náměstí. Součástí rekonstrukce tržiště byly i úpravy sítí, mobiliáře a povrchů, přitom město dle Melzera plánuje ještě posílení elektrického vedení a úpravy markýz prodejních stánků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy