Zlínské silnice čekají na jaře velké opravy!

V Horní Lidé trápí řidiče hluboké výtluky. Ačkoliv proběhly první opravy, ŘSD varuje, že na kompletní řešení bude nutno počkat několik týdnů. Děravé silnice jsou problémem celého Zlínského kraje, mrazové výtluky zhoršila letošní zima.


Řidiče v Horní Lidé maří nekonečné výtluky, ačkoliv první opravy již proběhly, odborníci varují, že na trvalé odstranění problému si musejí řidiči ještě pár týdnů počkat. Karel Chudárek, šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), prozradil, že se v nejbližší době plánuje kompletní oprava celé střední části vozovky, která zahrnuje i nejhorší výtluky v Horní Lidé.

Výtluky v oblasti Horní Lidé byly některé z nejhorších ve městě, s hloubkou až pět centimetrů a šířkou až čtyřicet centimetrů. ŘSD se snaží odstranit trvalé škody tím, že použije teplou asfaltovou směs, která je trvalejší a zachová si déle optimální stav. S ohledem na chladné počasí, které ovlivňuje životnost oprav, budou některé z těchto oprav zahrnovat použití technologií, které nevydrží dlouho a nechtěně snižují komfort jízdy. Chudárek uvedl: 'Měli bychom ji udělat v dubnu, jakmile pojedou obalovny.'

Problémy s výtluky se ale netýkají jen Horní Lidé - tyto děravé úseky silnic mají negativní dopad na řidiče po celém Zlínském kraji. K dispozici je dlouhý seznam silnic, které potřebují naléhavé zásahy, a opravy by měly začít v nejbližších dnech, jakmile obalovny začnou provozovat. Na mnoha z těchto silnic jsou výtluky hluboké až deset centimetrů.

Jednou z hlavních příčin, proč se výtluky objevují na cestách, je změna počasí, které zhoršila stav některých silnic. Když taje sníh, voda z něj proniká do silnice a podchlazuje ji, což může způsobit další poškození a vytvoření nových výtluků. Experti upozorňují, že naše letošní zima byla jedna z nejhorších za posledních deset let a způsobila zhoršení stavu silnic po celém kraji.

Obalovny začínají provozovat 18. března, což znamená, že v nejbližších týdnech a měsících by měly začít seriózní opravy na některých z těchto problematických úseků silnic. Mluvčí zlínské ŘSD, Lucie Trubelíková, dodala: 'Vzhledem k tomu, že v zimním období nejsou v provozu obalovny, je nutné na opravy dlouhodobějšího charakteru počkat až na příchod jara.'



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy