Získal si její důvěru

KROMĚŘÍŽSKO: Lékaři v Jemenu zaslala téměř půl milionu.




Jednasedmdesátiletou ženu si koncem minulého roku na sociální síti přidal do přátel jí neznámý muž. Ten se představil jako vojenský lékař sloužící na zahraniční misi v Jemenu. Od té doby si začali psát. Lékař jí mimo jiné uvedl, že by si již chtěl užívat důchodu a předčasně tak ukončit svoji misi. Ženu proto požádal přibližně o 350.000,- Kč, které by potřeboval k ukončení svého závazku s armádou. Na to jí přeposlal kontakt na armádního generála, který by vše zařídil. Seniorka dle instrukcí údajného velitele pluku přeposlala potřebnou sumu na zahraniční účet s žádostí o jeho propuštění. Vedení armády jí odpovědělo, že budou nuceni narychlo zajistit výměnu lékaře, což ji bude stát další náklady. V průběhu další komunikace ji žádali o další poplatky za různé prodlevy, které doplatila.

Lékař chtěl navíc seniorce za její pomoc poděkovat dárečkem zaslaným kurýrní společností, která si nárokovala vysoké poplatky spojené s jeho doručením. V průběhu dlouhodobé komunikace také přeposlala přes dvacet tisíc korun na nákup notebooku jeho údajné dceři žijící v Itálii.

Žena jen díky pohotové reakci jednoho ze členů své rodiny, kterému se o lékaři svěřila, nepřišla o další peníze. Ten ji ujistil, že se jedná o podvod, a proto se obrátila na policii. Žena popsaným způsobem přišla o více jak čtyři sta dvacet tisíc korun.

Pachateli tak v případě jeho dopadení hrozí za trestný čin podvod až pět let za mřížemi.

25. června 2024, por. Radomír Šiška, DiS.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.06.2024 12:09



0 +
 
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy