Za zfušovanou práci si vzali štos bankovek

ZLÍNSKO: Vyměnili část okapu a zmizeli.




Čas od času se i na území Zlínského kraje objeví případy „řemeslníků“, o jejichž profesionalitě nemůže být ani řeč, a kteří jednají na hraně nebo spíše již za hranou zákona.
Od středečního odpoledne se takovým případem zabývají i napajedelští policisté. Právě ve středu přijali oznámení od muže, který si v Napajedlech všimnul tří jiných mužů naskakujících do vozidla před jedním z rodinných domů. Do auta před odjezdem naložili ještě žebřík a uvnitř vozu spatřil i několik okapů. Před domem, od kterého automobil odjel, zůstala stát nešťastná žena, která oznamovateli sdělila, že ji tito muži oslovili s nabídkou výměny děravých okapů. Důvěřivá žena souhlasila a sotva dělníci postavili u domu žebřík, chtěl jeden z nich rovnou zaplatit. Částka, o kterou žena za nekvalitní výměnu jen části okapu nakonec přišla, není dosud přesně vyčíslena. Muž si od ní totiž vzal celý štos bankovek a řádově by se tedy mohlo jednat i o desítky tisíc korun. Sotva si jeden z mužů vzal peníze, všichni se sbalili, naložili žebřík a rychle odjeli.
Šetření je v podstatě na samém počátku, nicméně policisté před podobnými řemeslníky nejen varují, ale žádají veřejnost i o pomoc při ztotožnění „odborníků“, kteří byli ve středu kolem poledne v Napajedlech.
Mělo by se jednat pravděpodobně o tři dospělé muže, štíhlé a asi 170 cm vysoké postavy. Tito odjeli starším vozidlem, pravděpodobně značky VW Sharan v barevném provedení stříbrném či šedém. Registrační značka není policistům prozatím známa, pravděpodobně je však česká. Uvnitř byl kromě několika okapů i žebřík.
Jakékoliv informace o vozidle a jeho osádce přijmeme na kterékoliv policejní služebně či prostřednictvím linky 158.

14. června 2024, nprap. Petr Jaroš



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.06.2024 10:37



0 +
 
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy