Služební pes GEN vyčmuchal zloděje

ZLÍNSKO: Starší z nich má na svědomí minimálně 21 krádeží.




Kriminalisté obvinili dva mladé muže ve věku 19 a 22 let ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Svým neomylným instinktem je v minulém týdnu vyhledal policejní pes záhy po krádeži jízdního kola a kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na jejich umístění do vazby. Soudce okresního soudu tento návrh neakceptoval a muži jsou po několika dnech strávených v policejní cele opět na svobodě. Starší z nich by mohl za mřížemi strávit až pět let, mladšímu hrozí tři roky odnětí svobody.

Obyvatelka jednoho z bytových domů v centru Zlína přivolala policisty uprostřed noci, protože slyšela rány ze sklepních prostor, a bála se, že jsou uvnitř zloději. Nemýlila se. Prvosledová hlídka policistů společně s psovodem vyrazili na místo, psovod střežil vstup do domu a policisté prohledávali průchozí sklepy v domě s několika vchody. Zanedlouho vyběhli ze sklepa dva muži, kteří před psovoda se psem hodili odcizené jízdní kolo, aby mu zabránili v jejich zadržení a získali tím čas na útěk. Při úprku za sebe odhazovali další předměty jako páčidla nebo rukavice. Když se v chodbách sklepa ztratili znovu, vycvičený policejní pes je neomylně našel.

Oba zloději skončili v policejní cele a vyslechli si obvinění z několika trestných činů, ke kterým se přiznali. Starší z nich má na svědomí minimálně 21 krádeží, kradl z prodejen, garáží nebo sklepů. Zajímaly ho parfémy, jízdní kola, nářadí nebo potraviny či alkohol. V některých případech kradl sám, jindy, jako v posledním případě, s některým ze svých kumpánů. Škoda, kterou způsobil odcizením věcí a poškozením zámků nebo dveří, činí téměř 400 tisíc korun. Mladší je v podmínce pro předchozí trestnou činnost, na svědomí má krádež jízdního kola, po které byli oba zadrženi. Oba mají v rejstříku trestů jeden záznam pro majetkovou trestnou činnost.











25. června 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy