Rychlejší odbavení ve vlacích Zlínského kraje

Nová samoobslužné pokladny a validátory slibují zrychlit nákup jízdenek ve vlacích osobní dopravy ve Zlínském kraji. Automaty umožňují platbu hotově, platebními kartami i přes mobilní aplikace.


Veřejná doprava v Zlínském kraji prochází další modernizací, která zjednoduší a zpříjemní cestování vlakem pro své pasažéry. Nově se v osobních a spěšných vlacích mohou cestující těšit na samoobslužné pokladny a validátory, které usnadní a urychlí proces nákupu jízdenek.

Tyto nové zařízení nahradí dosavadní systém, kdy v případě neobsazené pokladny či bez pokladny si cestující kupovali jízdenku až u vlakového personálu. Nyní se mohou těšit na dva typy pokladen: MOPAJ a menší validátor. MOPAJ přijímá jak hotovost, mince i bankovky, tak i bezkontaktní platby prostřednictvím bankovních karet, Zetky a ODISky, nebo pomocí Apple a Google Pay. Menší validátor umožňuje pouze bezkontaktní platbu. Větší automat, MOPAJ, navíc povoluje nákup časového jízdního na kartu Zetka.

Samoobslužné pokladny jsou již nyní k dispozici v prvních vlakových soupravách, a postupem času se budou objevovat i v dalších. Na zařízeních se nachází návod k obsluze v češtině i angličtině, což umožní snadnou manipulaci a rychlý nákup. Cestujícím je doporučeno, aby se seznámili s novinkou během přechodného období a od 1. dubna tak budou mít povinnost koupit si jízdenku bezprostředně po nástupu do vlaku vybaveného pokladnou.

Vlakové soupravy s novými pokladnami budou označeny samolepkami na dveřích, které cestující upozorní na povinnost zakoupení jízdenky. Stejný systém bude v blízké době instalován také v soupravách dopravce Arriva vlaky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy