Postupně z firmy odnesl majetek za statisíce

VSETÍNSKO: Celková škoda zřejmě přesáhne milion korun.




Během posledního zářijového týdne jsme přijali oznámení o krádeži několika nástrojů sloužících k průmyslové výrobě. Tyto nástroje postrádalo vedení společnosti, jejíž výrobní hala je umístěna ve Valašském Meziříčí. Při prověřování bylo zjištěno, že se mnohé nástroje prodávají na některých prodejních portálech. Následnou operativní činností se vsetínským kriminalistům podařilo ztotožnit prodejce, který však nebyl tím, kdo materiál z výrobní haly odnesl. Až následné šetření kriminalisty dovedlo k jednomu ze zaměstnanců, který průběžně během několika měsíců z firmy odnesl desítky kusů fréz, vrtáků, upínačů, svěráků a jiných výrobních nástrojů. Tyto věci následně prodával a obohatil se tím o částku v řádu nižších stovek tisíc korun. Škoda, kterou však krádeží způsobil, je pravděpodobně mnohem vyšší a společnost ji vyčíslila na bezmála milion a půl.
Díky rychlé operativní práci kriminalistů se mnoho věcí podařilo zajistit nejen u podezřelého muže, ale i u následných kupců, a budou je tak moci vrátit původnímu majiteli.
Čtyřiatřicetiletého muže vsetínští kriminalisté obvinili pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu vzhledem ke značné škodě hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

17. října 2024, nprap. Petr Jaroš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy