Podvodnice z Bruntálu oklamala na internetu tisíce lidí

Podvodnice přes sociální sítě napálila minimálně 2 169 lidí, nabízejíc fiktivní zboží, jako čaje na hubnutí, doplňky, hračky a oblečení. Celková škoda představuje 1 381 000 korun. Přiznala se a hrozí jí až 8 let vězení.


Podvodnice s dluhy šokuje Českou republiku: přes dva tisíce lidí připravila o 1,4 milionu korun

V průběhu let 2019 a 2020 došlo k podvodnému jednání ženy, která dokázala napálit minimálně 2169 lidí z celé České republiky. Jak informuje zlínská policie, podvodnice vystupovala na sociálních sítích, kde nabízela fiktivní zboží v podobě čajů na hubnutí, potravinových doplňků, hraček, obuvi či oblečení. Celková škoda, kterou způsobila, činí 1 381 000 korun.

Žena z Bruntálu disponovala pěti bankovními účty, na které si oběti posílaly peníze. Podle zlínské policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové má obviněná šest záznamů v rejstříku trestů a již dříve byla odsouzena za podvod v letech 2018 a 2019. Strávila tak téměř dva roky ve vězení, odkud byla propuštěna v polovině prázdnin roku 2021.

Podvodnice však pokračovala ve svém nekalém jednání i po propuštění. Policisté ze severu republiky ji obvinili ze stejného trestného činu na začátku letošního roku, kdy měla způsobit dalších 50 lidem škodu ve výši 59 tisíc korun.

Monika Kozumplíková zdůraznila, že obviněná žena má celkem 21 exekučních řízení na svém kontě, její dlužná částka se pohybuje nad jedním milionem korun. V evidencích je zřejmé, že žena dlouhodobě nepracuje a poslední legální zaměstnání se datuje až k lednu 2019, kdy strávila na pracovním trhu pouhých devět dní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy