Parkovací dům pro Zlín: Soutěž otevřena, kapacita pro veřejnost!

Město Zlín vypsal soutěž na stavbu parkovacího domu u zlínské polikliniky, aby zlepšilo akutní nedostatek parkovacích míst. Minimálně dvoupatrový objekt bude mít kapacitu 40 parkovacích míst, přičemž polovina z nich musí být veřejnosti přístupná. Vítěz projektu bude známý koncem dubna.


V zlínské poliklinice se chystá změna, která má řešit akutní nedostatek parkovacích míst. Město Zlín vypsalo architektonickou soutěž na stavbu parkovacího domu, do které se mohou zájemci přihlásit do 3. dubna. Klíčovým požadavkem je, aby nově vzniklý objekt měl alespoň dvě patra a kapacitu nejméně 40 parkovacích míst, přičemž polovina z nich musí být veřejnosti přístupná.

'Cílem tohoto projektu je zlepšit parkovací kapacitu v okolí polikliniky,' říká náměstek primátora pro dopravu Michal Šček. 'Protože město nemá v této lokalitě žádnou vlastní komerční nemovitost, rozhodli jsme se vypsat soutěž na výstavbu parkovacího domu na našem pozemku. Vítěz bude mít možnost na pozemek postavit dle svého projektu parkovací dům, který by měl přispět k zvýšení kapacity parkování v této oblasti,' dodal.

Parkování v okolí polikliniky je v současnosti velkým problémem, který komplikuje život nejen pacientům, ale i zaměstnancům zdejších lékařských ordinací. Město se sice úředně nezabývá parkovacím prostorem pro soukromé firmy, ale chápe potřeby zákazníků, kteří se sem musí dostat a zaparkovat. 'Nový parkovací dům sice nevyřeší všechny problémy, ale alespoň částečně je potřeba situaci zlepšit,' upozorňuje náměstek primátora.

Minimálně polovina parkovacích míst by měla být určena pro veřejnost. Zbylá kapacita může být přidělena abonentům. I tak by se ale mělo uvolnit několik míst v blízkém okolí. Výsledky soutěže se očekávají na konci dubna, poté bude známo, jaký objekt na pozemku vyroste. Město se samo zaměřilo na nejvhodnější řešení a došlo k závěru, že dvoupatrový parkovací dům by byl nejlepší volbou. Zároveň si vyšetřilo zájem investorů o takový projekt, a několik z nich se již přihlásilo do probíhající soutěže.

Cena parkování by měla být nastavena v souladu s běžnými cenami v okolí a době. Například na nedalekém městském parkovišti u Březnické ulice je aktuálně první hodina parkování za 20 korun, takže v novém parkovacím domě by měla být cena srovnatelná. Kromě ceny bude město v hodnocení soutěžních návrhů zohledňovat i to, jak rychle je zájemce schopen svůj projekt zrealizovat.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy