Nový kruhový objezd slibuje zmírnit dopravní zátěž pro Holešov

V Holešově se na jaře zahájí výstavba nové okružní křižovatky, která by měla zlepšit dopravní situaci ve směru na Kroměříž a Zahnašovice. Stavba za téměř 50 milionů korun má být dokončena během podzimu a snížit dopravní zátěž v centru města.


Dopravní situaci v Holešově by měla zlepšit nová okružní křižovatka, jejíž výstavba odstartuje na jaře tohoto roku. Stavba nahradí problematickou křižovatku na silnici I/57, kterou využívají řidiči mířící směrem na Kroměříž nebo na Zahnašovice a průmyslovou zónu. Přípravné práce již na místě probíhají a v březnu se má zahájit samotná stavba, která má být dokončena během podzimu.

Starosta Holešova Milan Fritz uvedl, že realizace projektu vyžadovala vykoupení přilehlých pozemků a domluvu s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje. Cena celé stavby se vyšplhá na téměř 50 milionů korun, přičemž 18 milionů pokryje město a zbytek krajští silničáři. Kromě stávajících směrů bude nový rondel sloužit i pro vjezd do areálu cukrovaru a dalšího přilehlého průmyslového areálu. Součástí stavby budou také bezpečnostní prvky, přechody pro chodce, parkoviště a napojení pro cyklisty.

Podle starosty bude možné většinu doby výstavby projíždět místem bez omezení, protože jadro okružní křižovatky bude umístěno mimo stávající silnici. Fritz dodal, že dojde sice na nějaká dopravní omezení, ale jen dočasně a v menším rozsahu. Holešov si od stavby slibuje také snížení dopravní zátěže poté, co bude dokončen úsek dálnice D49 mezi Hulínem a Fryštákem.

Starosta Fritz také uvádí, že i bez dálnice má stavba okružního objezdu smysl. 'Neříkám, že ihned vyřeší akutní problém, ale rozhodně pomůže. Hlavně kvůli blízké průmyslové zóně, která se stále rozrůstá,' zdůraznil starosta Holešova Milan Fritz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy