Nové jízdní řády zlepšují dopravu ve Zlínském kraji

Od 3. března platí nový jízdní řád přinášející vylepšení pro cestující ve Zlínském kraji. Zahrnuje navrácení zastávek, přečíslování linek, tarifní výjimky a další změny. KOVED slibuje i další vylepšení spojů a sezónní cyklobusy.


Od neděle 3. března 2024 začíná platit nový jízdní řád, který přinese řadu vylepšení pro cestující v Zlínském kraji. Správce jízdních řádů v Zlínském kraji se snaží reagovat na požadavky obyvatel a usnadnit cestujícím komunikaci mezi jednotlivými městy a obcemi. V následujících odstavcích si blíže popíšeme, co všechno nový jízdní řád přináší.

Mezi hlavní novinky patří navracení zastávek v obcích Drslavice, Hradčovice, Kožušice, Malínky a Bučovice na lince 990 Valašské Klobouky – Brno. Tyto obce tak budou mít lepší spojení se Zlínským krajem i Brnem. Obyvatelé Míkovic, Podolí a Veletin zase přivítají zastávky večerních spojů linky 990, které jim umožní snazší návrat domů.

Jednou z dalších novinek je zavedení nové zastávky 'Zlín, Zimní stadion'. Tato zastávka umožní studentům lepší přístup ke školám a zároveň zlepší přepravní obslužnost obce. Obnovena byla též zastávka 'Kaňovice, seče', která zásadně zkrátí vzdálenost mezi obcí a nejbližší zastávkou.

V souvislosti s novým jízdním řádem došlo také k přečíslování autobusových linek na Vsetínsku (601–610 a 640). Uvolnění číselné řady je důležité pro budoucí zařazení MHD Vsetín do systému Integrované dopravy Zlínského kraje.

Co se týče tarifních výjimek, nově byly přidány závleky přes zastávky 'Žítková' na lince 397 a 'Lešná, Lhotka n. Bečvou, prům. zóna' na lince 632. Cestující tak budou mít tyto úseky placené bez přirážek.

Bohužel, s příchodem března přichází i jedna nepříjemná událost - výluka v Napajedlích, která způsobí přerušení autobusových linek v této lokalitě a zavedení kyvadlové linky 475.

Nový jízdní řád přináší mnohé vylepšení, jedná se o drobné, ale významné změny, které zpříjemní cestujícím dojíždění i přesedání. Důrazně proto doporučujeme všem cestujícím, aby si před cestou ověřili časy odjezdů na stránkách idzk.cz nebo ve vyhledávači IDOS.

Společnost KOVED, která je jednatelem koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje, se bude snažit dále vylepšovat své služby. Například večerní autobus linky 945 z Podhradní Lhoty do Rajnochovic bude v novém jízdním řádu o 29 minut později, takže jeho spoje budou lépe navazovat na vlaky z Rožnova pod Radhoštěm i z Kojetína.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy