Lavičky odkrývají tajemství hor

Projekt "Spočni a pozri na krásu Javorníků a Beskyd" láká turisty na malebné scenérie s dřevěnými lavičkami a informačními tabulemi. Navštivte a vychutnejte si krásu Javorníků a Beskyd.


Znáte spojení 'Spočni a pozri na krásu Javorníků a Beskyd'? Pokud ne, možná byste ho měli zařadit do vašeho slovníku, zejména pokud jste milovníkem přírody a turistiky. Tato slovní hříčka, která vychází ze dvou slov běžně používaných obyvateli moravsko-slovenského pomezí, je názvem projektu, který láká turisty na uchvatné scenérie a poskytuje jim tak trochu odlišný způsob, jak si užít výlety do našich hora.

Projekt 'Spočni a pozri na krásu Javorníků a Beskyd' zahrnuje instalaci dvaceti dřevěných vyřezávaných laviček a informačních tabulí po celých hřebenech Javorníků a Vsetínských Beskyd. Jak je to tedy možné? Stačí jen se vydat na cestu, najít jednu z těchto laviček a vychutnat si nejen pohled na nekonečnou krásu okolní krajiny, ale také načerpat síly na další cestu a získat cenné informace o prostředí, ve kterém se nacházíte.

Sedět na stylové lavičce, poslouchat šumění lesa a kochat se pohledem na panoramata kraje je doslova balzám pro duši. Ale co když chtějí návštěvníci vědět více o místě, kde právě odpočívají? K tomu slouží informační tabule, které nejen přináší informativní obsah, ale také přidávají na estetické hodnotě celkového dojmu. A pokud máte chytrý telefon a máte zájem o něco více, stačí naskenovat QR kód a ponořit se do pověsti nebo pohádky této oblasti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy