Hejtmanský den ve Vizovicích

Ve Vizovicích proběhl Hejtmanský den s účastí zástupců Zlínského kraje a starostů obcí. Diskutováno bylo o financování sociálních služeb, dálnici D49, dotacích pro krajské společnosti a digitálně technické mapě. V oblasti dopravy jsou hlavními tématy výstavba dálnice D49 a prodloužení železnice ze Zlína.


Ve středu 24. ledna se ve Vizovicích uskutečnil další Hejtmanský den. Tato událost přilákala zástupce Zlínského kraje a starosty přilehlých obcí, kteří se společně diskutovali o důležitých tématech pro kraj a obce. Hovory se týkaly financování sociálních služeb, aktuálních informací k výstavbě dálnice D49, dotací pro krajské společnosti a provoz digitálně technické mapy.

Podle hejtmana Radima Holiše mají Vizovice před sebou velké výzvy v oblasti dopravy, jako například výstavba dálnice D49 a prodloužení železnice ze Zlína. Dále je zde otázka vedení velmi vysokého napětí územím, která je nezbytná k řešení. „To jsou témata, ve kterých musíme úzce spolupracovat“, zdůraznil hejtman.

Hejtman také poděkoval všem zúčastněným za konstruktivní debatu a spolupráci, která je ze strany obcí nezbytná pro efektivní řešení otázek životního prostředí a infrastruktury.

Odpolední setkání s místními podnikateli se zaměřilo na možnosti spolupráce a realizaci projektů v oblasti školství a rozvoje dopravní infrastruktury. Radní při této příležitosti informovali podnikatele o aktuálních příležitostech a diskutovali o zájmech a potřebách firem působících v regionu.

Hejtmanský den zavítal do Vizovic za účelem přimět krajské představitele k proaktivní spolupráci s obcemi a místními podnikateli. Tato akce představuje výbornou příležitost ke zlepšení komunikace mezi zúčastněnými stranami a efektivnějšímu nastavení plánů pro budoucí rozvoj.

Hejtmanský den je jedinečným projektem, který přináší zástupcům Zlínského kraje a starostům obcí možnost přímého kontaktu a otevřené komunikace. Díky těmto pravidelným setkáním se mohou regionální problémy řešit efektivněji a mohou být věnovány zdroje přesně tam, kde jsou skutečně potřeba.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 15:05



0 +
 
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy