Dvě havárie pod vlivem alkoholu

KROMĚŘÍŽSKO: Hrozí jim až tři léta za mřížemi.




Za uplynulý víkend prověřují dopravní policisté na Kroměřížsku dvě nehody pod vlivem alkoholu.

V prvním případě byli v sobotu v odpoledních hodinách dopraváci vysláni k nehodě do obce Dřínov, kde řidič fiatu sjel z komunikace a narazil do stromu. U pětatřicetiletého muže byla provedena dechová zkouška na alkohol, která dosáhla dvě promile alkoholu. Navíc vzešlo najevo, že vozidlo užil bez vědomí majitele.

Pro změnu v neděli ve večerních hodinách byli dopravní policisté přivoláni do Holešova, kde čtyřiapadesátiletý řidič vozidla značky Mercedes havaroval při otáčecím manévru na ulici Palackého do příkopu. Dechová zkouška prokázala alkohol s hodnotou dvě a půl promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nepoučil se, o pár hodin později byl opět policisty kontrolován za volantem stejného vozu.

Oba řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim v krajním případě hrozí až tři léta za mřížemi, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti. Řidič z prvního případu je navíc podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Nehody se obešly bez zranění.

30. září 2024, por. Radomír Šiška, DiS.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy