Berani Zlín otočili zápas a porazili VHK ROBE Vsetín 4:3, teoretická naděje Vsetína na triumf zhasla.

Zlínští hokejisté zvítězili ve valašském derby nad Vsetínem, čímž ztratil Vsetín šanci na triumf v základní části zápasu. Zlín si díky tomu upevnil šestou pozici v tabulce a Poruba slaví historické vítězství v dlouhodobé části soutěže.


Zlínští hokejisté přehráli ve valašském derby v první lize Vsetín

Vsetín ztratil ve valašském derby po bojovném utkání teoretickou naději na triumf v základní části zápasu, když podlehl Beranům Zlín. I přes ztrátu bodů před koncem soutěže si čtyřikrát porazil vedoucí Porubu. Zlínští borci si tak upevnili šestou pozici v tabulce a Poruba může slavit vítězství v dlouhodobé části poprvé v historii.

Do vedení se Vsetín dostal již po 104 sekundách hry díky gólu Ondřeje Machaly, jehož poslal do vedení Zabusovs s Kernem. Avšak v 5. minutě se na ledě začíná zvrať, když se prosadil Nicolas Werbik po asistenci ze strany Šípa. Konečně v čase 36:30 přišla přesilová hra pro Berany, která otočila stav utkání ve prospěch Zlína. Martin Lang se nezalekl odpovědnosti a napřáhl pro svůj první gól. V závěru druhé třetiny byl stav 2:1 pro Zlín.

Po 125 sekundách finální třetiny zvýšil náskok domácích Beranů další útočník, Michal Gago, na průběžných 3:1. Jeho branka však byla znovu utkáním na hřišti otřesena, neboť ve 45. minutě se přihrávce Jurddí Roba se trefil Pavel Klhůfek do brány a snížil na 3:2. Pouhé tři minuty poté byla pro Vsetín vyrovnána, když kapitán Luboš Rob přišel ke Kluhůfkovi a srovnal skóre na 3:3.

Situace se vyostřila v čase 56:56, kdy měl Zlín přesilovou hru. Martin Lang se rozhodl zase udeřit a při svém druhém gólu v utkání vystřelil balon přesně do sítě. Berani Zlín tak zvítězili 4:3 proti soupeři VHK ROBE Vsetín. Oslavy mohly začít!

Sestavy obou družstev byly:Berani Zlín: Huf (Košíček) – Riedl, Salonen, Warg, Šíp, M. Novotný, Husa, Zbořil – Kühler (C), Gago, P. Sedláček (A) – Paukku, Holík, Novák – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Süss, Kindl.VHK ROBE Vsetín: Romančík (Šůkov) – Staněk, Š. Jeníček, Hryciow, Teper, Kojo, Šůrkač, Ondraška – Jonák (A), Klhůfek, Rob (A) – R. Plášek, Důdek, Hríča (C) – Machala, Kern, Zabusovs – Š. Bláha, Kratochvil, Vaňo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
pivní lázně s ubytováním

Hlavní zprávy